Máte chuť na snídani, oběd, cafe a dezert nebo drink a tapas ?
A máte chuť na změnu?
Tak to jste v Telegraph Pulse na správné adrese. Se změnou názvu z Telegraph Cafe na Telegraph Pulse vám totiž přinášíme novou nabídku, novou atmosféru, nový rytmus celého podniku.
Vy, kdo jste našimi stálými zákazníky, jste postupnou změnu již určitě zaznamenali. Pro vás, kdo k nám zavítáte jednou za čas, nastala příležitost zjistit, co je u nás kromě názvu nového.
Od loňského léta, kdy nadvládu nad noži a vařečkami převzal šéfkuchař Aleš Hrabec (se zkušenostmi z rakouské michelinské restaurace Glass Garden), se v první řadě změnil přístup k sestavování nabídky jídel, k výběru a zpracování surovin. „Moc rád spolupracuji s farmáři a dodavateli poctivých surovin. Baví mě s nimi debatovat o tom, na co je která zelenina vhodná. A mám velkou radost z toho, jak jim září oči, když vidí, co jsem schopný z jejich surovin uvařit. Je to radost na obou stranách,“ uvádí Aleš. Hned na začátku svého působení v Telegraphu si Aleš začal budovat síť dodavatelů, aby měl jistotu, že jídla, která opouštějí kuchyň, jsou chutná, z kvalitních surovin a krásně vypadají. Protože se jí i očima. Prakticky v každém chodu najdete zeleninu vypěstovanou panem Golou (Ze-za-hrát-ky), sýry vybíráme od manželů Pavlincových (Ovčí dobroty), zelí ani nemůžeme brát odjinud než z Bystročic a třeba pro šneky jezdíme za panem Szotkowským do Vlkoše.
V dalším kroku došlo k úpravám rozvržení nabídky v průběhu dne. Vždy jste k nám mohli na dezert s kávou, snídani i oběd, což můžete stále. Velkou novinkou je, že od pondělí do soboty vám od 16. hodiny nabízíme tapas (a doporučujeme doplnit je vínem nebo drinkem).
Od pondělí do pátku mají své pevné místo v harmonogramu dne snídaně (8.00–11.00), obědy (11.00–15.00) a od 16. hodiny tapas. V sobotu a neděli vám mezi 9. a 15. hodinou nabídneme brunch a v sobotu po 16. hodině opět tapas.
Možná se ptáte, proč tapas? „Obecně v Telegraphu rádi cestujeme a inspirujeme se v zahraničí. Hledali jsme druh jídla, kterým se i odlišíme. Na velkou večeři můžete v Olomouci kamkoliv. Kam ale zajít na jídlo třeba v partě a dát si víc chodů, které můžete navzájem šérovat? Takovou možnost nemáte téměř nikde,“ vysvětluje manažerka Telegraph Pulse Terezie Mojžíšová. Samozřejmě vám nikdo nebude vnucovat, jak byste měli tapas jíst. Můžete si na ně zajít v páru nebo je pojmout jako klasické jídlo a objednat si porci jen pro sebe. Lákat vás budeme na klasické krokety, humus nebo šneky na bylinkovém másle. Samozřejmě se nabízí tapas doplnit vínem či dobře namíchaným drinkem. Jako novinka se u nás na lístku již pár týdnů hřeje oblíbené Espresso Martini a vámi oblíbený Ice Tea, který běžně nabízíme v nealko verzi, jsme se shotem bílého rumu a vlastního sirupu povýšili i na míchaný drink.
A co ty obědy?
Snad můžeme říct, že si po celou dobu existence Telegraph Cafe/Telegraph Pulse držíme určitý standard. Těm, kdo mají cit pro servírování, jistě neunikly drobné změny v servise: polévky a omáčky v konvičkách, příbory v kapsičkách, střídmý komentář, kterým vás obsluha seznámí s tím, co máte na talíři. Pro příležitosti, kdy si chcete dopřát delší, více chodové menu, máme připravené i obědové balíčky s předkrmem a petitkou. Určitě se nemusíte stydět pozvat k nám na oběd svou partnerku nebo tu uspořádat pracovní oběd s kolegy. Hlavně u nás pro takové příležitosti vždy najdete příjemnou atmosféru.
Když už jsme u té atmosféry…
Právě proměny v nabídce, kvalitě servisu, kterého se vám u nás dostane, ale i výběrem hudby, ovlivňujeme náladu, která v podniku panuje. Klidnější ráno a v poledne, živější odpoledne, uvolněná navečer. Přijďte vyzkoušet, co vás nejvíc osloví.