Degustace G&T s Jiřím Richterem

27 3 2024 / 19:00
pulse gastro

Gin-Tonic, současně jeden z nejpopulárnějších míchaných drinků. Do Telegraph Cafe můžete přijít na degustaci jak samotných ginů, tak i koktejlů namíchaných z nich.

Degustací vás provede Jiří Richter, který o sobě rád tvrdí že je věčným dítětem, i přesto že již dozrál v muže ve středním věku. Své pracovní zkušenosti sbíral v podnicích jako je Café~Café, Cocktail&Music Bar Nebe nebo klub Epic, kde působil jako šéfbarman. 

Jiří

Na začátku své barmanské kariéry chtěl být jako Violet z filmu Divoké kočky. Dnes se snaží vnímat své vzory jako inspiraci a hnací motor. V roce 2021 je stal ginovým ambasadorem pro firmu Pernod RIcard v ČR, která má v portfoliu značky jako Beefeater, Plymouth nebo Monkey 47, kde působí dodnes.

Má rád klasické drinky jako je White Lady nebo Negroni.

Sekundovat Jiřímu bude Jeník Vondrka, s nímž jste se mohli potkat již na lednové degustaci italských šumivých vín.

Jeník svou barmanskou kariéru začal již na vysoké škole, když se postavil za bar jednoho z nejstarších olomouckých barů Osa. Z brigády se nakonec stala vášeň, která trvá téměř celou dekádu. Během té doby vyzkoušel různé provozy včetně diskoték nebo kaváren. 

Jan

Nejčastěji ale vzpomíná na začátky v Ose, kde vzal poprvé do ruky shaker a na čtyřleté působení v baru 47 Opic, který byl zaměřený na gin&tonic a ginové koktejly. Dnes působí již třetím rokem v restauraci Entrée. Občas ho můžete vidět i zmateně pobíhat v Telegraph Café, kdy plánuje nové degustace.

Nikdy nepohrdne skleničkou ginu nebo klasickým Gin&Tonic.

Degustaci budou samozřejmě doplňovat tapas z kuchyně Telegraph Cafe.

Změna programu vyhrazena.

pulse